Clostridium - strona 2

note /search

Peklowanie - omówienie

  • Uniwersytet Łódzki
  • Biotechnologia żywności
Pobrań: 91
Wyświetleń: 1344

w solankach: Bacillus, Clostridium, Pseudomonas, gr coli, Enterococcus Solenie nie niszczy mikroflory...

Fermentacja masłowa - wykład

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • Mikrobiologia
Pobrań: 196
Wyświetleń: 1673

) (glukoza + bakterie → kwas masłowy) Charakterystyka bakterii masłowych -należą do rodzaju Clostridium...

Ogórki, fermantacja masłowa - wykład

  • Uniwersytet Marii Curie-Skłodowskiej w Lublinie
  • Mikrobiologia przemysłowa
Pobrań: 280
Wyświetleń: 987

. Dzisiaj Clostridium (Adam Prażmowski) Granulobacter sacharobutylicum => Clostridium - kwas masłowy powstaje z przemian...

Zatrucia pokarmowe - wykład

  • Uniwersytet Medyczny w Lublinie
  • Propedeutyka medycyny
Pobrań: 42
Wyświetleń: 945

 Clostridium botulinum  Clostridium perfringens  E. coli (szczepy chorobotw.)  Campylobacter jejuni...

Chemioterapetyki

  • Uniwersytet Wrocławski
  • Farmakologia
Pobrań: 56
Wyświetleń: 987

Clostridium Difficile - biegunki) Podział antybiotyków ze względu na mechanizmy działania: Działanie...