Clostridium - strona 2

Peklowanie - omówienie

  • Uniwersytet Łódzki
  • Biotechnologia żywności
Pobrań: 49
Wyświetleń: 1260

w solankach: Bacillus, Clostridium, Pseudomonas, gr coli, Enterococcus Solenie nie niszczy mikroflory...

Fermentacja masłowa - wykład

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • prof. dr hab. Kowalska-Korniłłowicz
  • Mikrobiologia
Pobrań: 91
Wyświetleń: 1386

) (glukoza + bakterie → kwas masłowy) Charakterystyka bakterii masłowych -należą do rodzaju Clostridium...

Mycobacterium leprae - omówienie

  • Uniwersytet Łódzki
  • dr Małgorzata Alicja Brauncajs
  • Mikrobiologia jamy ustnej
Pobrań: 7
Wyświetleń: 665

• Clostridium perfringens - laseczka zgorzeli gazowej • Clostridium difficile - laseczka rzekomobłoniastego...

Ogórki, fermantacja masłowa - wykład

  • Uniwersytet Marii Curie-Skłodowskiej w Lublinie
  • prof. dr hab. Janusz Szczodrak
  • Mikrobiologia przemysłowa
Pobrań: 63
Wyświetleń: 798

. Dzisiaj Clostridium (Adam Prażmowski) Granulobacter sacharobutylicum => Clostridium - kwas masłowy powstaje z przemian...

Zatrucia pokarmowe - wykład

  • Uniwersytet Medyczny w Lublinie
  • Propedeutyka medycyny
Pobrań: 21
Wyświetleń: 840

 Clostridium botulinum  Clostridium perfringens  E. coli (szczepy chorobotw.)  Campylobacter jejuni...

Chemioterapetyki

  • Uniwersytet Wrocławski
  • dr Halina Sówka
  • Farmakologia
Pobrań: 21
Wyświetleń: 938

Clostridium Difficile - biegunki) Podział antybiotyków ze względu na mechanizmy działania: Działanie...

Higiena i technologia produkcji konserw

  • Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu
  • dr Anatol Baraniak
  • Higiena i technologia przetwórstwa
Pobrań: 126
Wyświetleń: 5152

w temp. 120oC (wartość F: 4,0- 5,5). Inaktywacja j.w. + bakterie przetrwalnikujące z rodzaju Clostridium...