Clostridium botulinum - strona 5

note /search

Metody dezynfekcji

  • Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
  • Mikrobiologia
Pobrań: 364
Wyświetleń: 1554

bakteryjnych (np. jadu kiełbasianego przez Clostridium botulinum). Stosowanie tych metod jest dozwolone...

Toksykologia wykłady

  • Toksykologia
Pobrań: 1022
Wyświetleń: 3360

Barbara Borcza. Notatka składa się z 46 stron. Wykład 1 3.10.2011 Działy: - toksykologia leku - toksykologia przemysłowa - toksykologia rolnicza - toksykologia żywności Ksenobiotyk ( gr. Xenos) - substancja obca Toksykologia żywnośc i- nauka eksperymentalna, która na podstawie doświadczeń wykonyw...

Pytania z analizy 2004

  • Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
  • Analiza żywności
Pobrań: 364
Wyświetleń: 1435

sensoryczne decyduje o rozwoju niektórych bakterii chorobotwórczych → np. Clostridium botulinum pH > 4,6...

Etapy rozkurczu

  • Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
  • Technologia mięsa
Pobrań: 35
Wyświetleń: 2212

nam aby na pewno wyeliminować Clostridium botulinum • hipotetyczną wartości jest F - • gdy F=l to =121, 1° C/ 1...