Błonnik - strona 5

Zasady prawidłowego żywienia - omówienie

  • Wyższa Szkoła Hotelarstwa i Turystyki w Częstochowie
  • Żywienie dziecka
Pobrań: 7
Wyświetleń: 1001

nie powinien przekraczać 300mg. Zawartość błonnika pokarmowego powinna się mieścić w przedziale 20-40g/dzień Zawartość soli...

Ekologia wykłady - Gleby miejskie

  • Uniwersytet Gdański
  • dr Michno
  • Ekologia obszarów zurbanizowanych
Pobrań: 98
Wyświetleń: 1421

, mechowiec, komarnica rola bakterii celulolitycznych – odpowiadają za rozkład błonnika (celulozy) zawartego...

Tworzywa sztuczne (wykład 11) sem IV

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • dr hab. Jerzy Grudziński
  • Inżynieria materiałowa i konstrukcja urządzeń
Pobrań: 133
Wyświetleń: 952

(błonnik)- (C6H10O5)n -gutaperka- mieszanina triopolimerów otrzymywanych z soków drzew z rodziny...

Miażdżyca - omówienie

  • Uniwersytet Jagielloński w Krakowie
  • Zbigniew Marzec
  • Alergie pokarmowe
Pobrań: 84
Wyświetleń: 658

dziennie Spożywanie średnio 300 g owoców i 400 g warzyw dziennie Zwiększenie podaży błonnika do 40 g/dobę...

Nadciśnienie tętnicze - omówienie

  • Uniwersytet Jagielloński w Krakowie
  • Zbigniew Marzec
  • Alergie pokarmowe
Pobrań: 49
Wyświetleń: 721

, pietruszka (nać), czosnek, otręby pszenne Otręby owsiane - źródło błonnika rozpuszczalnego Orzechy włoskie...

Techniki kulinarne - omówienie

  • Uniwersytet Jagielloński w Krakowie
  • Zbigniew Marzec
  • Alergie pokarmowe
Pobrań: 7
Wyświetleń: 441

posiłków) Błonnik - 30 - 40 g (spowolnione wchłanianie cukrów) Białka - 0,8 - 1,0 g białka/kg masy ciała...