Błonnik - strona 4

note /search

Tłuszcz - omówienie

  • Wyższa Szkoła Hotelarstwa i Turystyki w Częstochowie
  • Żywienie dziecka
Pobrań: 7
Wyświetleń: 875

w porównaniu z innymi białkami roślinnymi. Są źródłem błonnika pokarmowego, potasu, fosforu, chloru, sodu...

Budowa kosmka żwacza i czepca

  • Uniwersytet Kardynała Stefana Wyszyńskiego w Warszawie
  • Histologia
Pobrań: 189
Wyświetleń: 2457

znajduje się duża ilość bakterii, które fermentują błonnik oraz pierwotniaków, które odgrywają rolę...

ŻYWIENIE W ZAPARCIU NAWYKOWYM

  • Uniwersytet Jagielloński w Krakowie
  • Kliniczny zarys chorób
Pobrań: 0
Wyświetleń: 385

o temperaturze umiarkowanej, - podawanie błonnika w postaci gotowanych i rozdrobnionych warzyw i owoców...

Błędy żywieniowe - wykład

  • Uniwersytet Medyczny w Lublinie
  • Propedeutyka zdrowia i choroby
Pobrań: 308
Wyświetleń: 2597

ludności dorosłej, zbyt niska zawartość w pożywieniu błonnika pokarmowego, czego przyczyną jest zbyt niskie...