Błonnik - strona 4

Tłuszcz - omówienie

  • Wyższa Szkoła Hotelarstwa i Turystyki w Częstochowie
  • Żywienie dziecka
Pobrań: 7
Wyświetleń: 840

w porównaniu z innymi białkami roślinnymi. Są źródłem błonnika pokarmowego, potasu, fosforu, chloru, sodu...

Choroby serca - omówienie - dieta

  • Uniwersytet Jagielloński w Krakowie
  • Zbigniew Marzec
  • Alergie pokarmowe
Pobrań: 28
Wyświetleń: 462

) Węglowodany przyswajalne 330 g (66,5% energii) Błonnik < 20 g Wapń 900 mg Żelazo > 13 mg Witamina...

Budowa kosmka żwacza i czepca

  • Uniwersytet Kardynała Stefana Wyszyńskiego w Warszawie
  • Histologia
Pobrań: 14
Wyświetleń: 2170

znajduje się duża ilość bakterii, które fermentują błonnik oraz pierwotniaków, które odgrywają rolę...

WĘGLOWODANY PRZYSWAJALNE I NIEPRZYWWAJALNE

  • Uniwersytet Jagielloński w Krakowie
  • dr hab. Małgorzata Maria Zwolińska-Wcisło
  • Kliniczny zarys chorób - postępowanie dietetyczne
Pobrań: 63
Wyświetleń: 413

Frakcja nierozpuszczalna błonnika pokarmowego Normy dla ludności Polski ustalone w oparciu o wielkość...

ŻYWIENIE W ZAPARCIU NAWYKOWYM

  • Uniwersytet Jagielloński w Krakowie
  • dr hab. Małgorzata Maria Zwolińska-Wcisło
  • Kliniczny zarys chorób
Pobrań: 0
Wyświetleń: 385

o temperaturze umiarkowanej, - podawanie błonnika w postaci gotowanych i rozdrobnionych warzyw i owoców...

Błędy żywieniowe - wykład

  • Uniwersytet Medyczny w Lublinie
  • Propedeutyka zdrowia i choroby
Pobrań: 245
Wyświetleń: 2380

ludności dorosłej, zbyt niska zawartość w pożywieniu błonnika pokarmowego, czego przyczyną jest zbyt niskie...