Błonnik - strona 6

note /search

Sposób odżywiania - omówienie

  • Uniwersytet Jagielloński w Krakowie
  • Kliniczny zarys chorób
Pobrań: 21
Wyświetleń: 497

i związków o charakterze witamin - 21 - składników mineralnych - H2O - błonnik Genetyczna zmienność...

Cukry żywność

  • Uniwersytet Ekonomiczny w Krakowie
  • Żywienie człowieka
Pobrań: 112
Wyświetleń: 2814

Ligniny - usuwają nadmiar kwasów, zapobiegają występowaniu kamieni nerkowych Celuloza - błonnik...

POLISAHARYDY

  • Uniwersytet Jagielloński w Krakowie
  • Kliniczny zarys chorób - postępowanie dietetyczne
Pobrań: 63
Wyświetleń: 896

amylopektynę CELULOZA- (około 14000 jednostek β-Dglukozy) składnik błonnika pokarmowego; podstawową jednostką...

Przetwory zbożowe

  • Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
  • Technologia gastronomiczna
Pobrań: 1358
Wyświetleń: 3563

64 - 78% białka 7 - 13% błonnik 0,4 - 2% składniki mineralne Mg, P, Ca, Fe witaminy z gr. B Obróbka...

Nowotwór jelita grubego - wykład

  • Uniwersytet Medyczny w Lublinie
  • Propedeutyka medycyny
Pobrań: 28
Wyświetleń: 805

do tworzenia się polipów. Wpływ na występowanie choroby ma także dieta uboga w błonnik, zawierająca duże ilości...