Błonnik - strona 6

Żywienie w zaparaciu nawykowym - omówienie

  • Uniwersytet Jagielloński w Krakowie
  • dr hab. Małgorzata Maria Zwolińska-Wcisło
  • Kliniczny zarys chorób
Pobrań: 0
Wyświetleń: 322

o temperaturze umiarkowanej, - podawanie błonnika w postaci gotowanych i rozdrobnionych warzyw i owoców...

Sposób odżywiania - omówienie

  • Uniwersytet Jagielloński w Krakowie
  • dr hab. Małgorzata Maria Zwolińska-Wcisło
  • Kliniczny zarys chorób
Pobrań: 14
Wyświetleń: 427

i związków o charakterze witamin - 21 - składników mineralnych - H2O - błonnik Genetyczna zmienność...

Cukry żywność

  • Uniwersytet Ekonomiczny w Krakowie
  • Żywienie człowieka
Pobrań: 77
Wyświetleń: 2674

Ligniny - usuwają nadmiar kwasów, zapobiegają występowaniu kamieni nerkowych Celuloza - błonnik...

PRZEWLEKŁE ZAPALENIE TRZUSTKI - DIETA

  • Uniwersytet Jagielloński w Krakowie
  • dr hab. Małgorzata Maria Zwolińska-Wcisło
  • Kliniczny zarys chorób
Pobrań: 14
Wyświetleń: 987

, - podawanie białka powyżej normy fizjologicznej (1,0-1,5 g/ kg. mc.), - węglowodany nieobfitujące w błonnik...

POLISAHARYDY

  • Uniwersytet Jagielloński w Krakowie
  • dr hab. Małgorzata Maria Zwolińska-Wcisło
  • Kliniczny zarys chorób - postępowanie dietetyczne
Pobrań: 14
Wyświetleń: 777

amylopektynę CELULOZA- (około 14000 jednostek β-Dglukozy) składnik błonnika pokarmowego; podstawową jednostką...

Przetwory zbożowe

  • Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
  • Technologia gastronomiczna
Pobrań: 217
Wyświetleń: 2359

64 - 78% białka 7 - 13% błonnik 0,4 - 2% składniki mineralne Mg, P, Ca, Fe witaminy z gr. B Obróbka...

Przewlekłe zapalenie trzustki - omówienie

  • Uniwersytet Jagielloński w Krakowie
  • dr hab. Małgorzata Maria Zwolińska-Wcisło
  • Kliniczny zarys chorób
Pobrań: 14
Wyświetleń: 588

, - podawanie białka powyżej normy fizjologicznej (1,0-1,5 g/ kg. mc.), - węglowodany nieobfitujące w błonnik...

Nowotwór jelita grubego - wykład

  • Uniwersytet Medyczny w Lublinie
  • Propedeutyka medycyny
Pobrań: 21
Wyświetleń: 798

do tworzenia się polipów. Wpływ na występowanie choroby ma także dieta uboga w błonnik, zawierająca duże ilości...