Błonnik - strona 7

Żywność funkcjonalna

  • Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
  • prof. dr hab. Stanisław Józef Gwiazda
  • Technologia żywności
Pobrań: 28
Wyświetleń: 784

, cukier, sole sodu Dodawane składniki: błonnik pokarmowy (polepszenie perystaltyki jelit), fitosterole...

Poilisaharydy - omówienie

  • Uniwersytet Jagielloński w Krakowie
  • dr hab. Małgorzata Maria Zwolińska-Wcisło
  • Kliniczny zarys chorób - postępowanie dietetyczne
Pobrań: 7
Wyświetleń: 532

amylopektynę CELULOZA- (około 14000 jednostek β-Dglukozy) składnik błonnika pokarmowego; podstawową jednostką...

Pierwiastek Zn-cynk

  • Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu
  • dr Henryk Kreft
  • Dietetyka
Pobrań: 49
Wyświetleń: 1099

kwasu fitynowego i błonnika w paszy choroby przewodu pokarmowego duża zawartość w paszy...

SAPS, wykład 9

  • Akademia Górniczo-Hutnicza im. Stanisława Staszica w Krakowie
Pobrań: 0
Wyświetleń: 917

odpowiednie ilości skrobi i błonnika unikaj dużej ilości cukru unikaj dużej ilości sodu (soli...

Mikrobiologia przemysłowa- workowce

  • Politechnika Wrocławska
  • dr inż. Magdalena Klimek-Ochab
  • Mikrobiologia przemysłowa
Pobrań: 287
Wyświetleń: 1092

kształt, pokryte rzęskami, ogromna siła celulityczna - zdolność do wytwarzania celulaz - rozkład błonnika...