Arabinoza cukier redukujący - strona 2

note /search

Znaczenie technologiczne glutenu

  • Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
  • Technologia zbóż
Pobrań: 455
Wyświetleń: 3598

, galaktoza pentozy 5 at C w cząsteczce - arabinoza, ksyloza cukry złożone dwucukry składa się z 2 czasteczek...

Biochemia - cukry i tłuszcze

  • Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
  • Biochemia
Pobrań: 3213
Wyświetleń: 9030

W materiale znajdują się podstawowe informacje, wśród których znajdziecie m.in. - CUKRY: rola...

Metody fizyczne oraz chemiczne

  • Uniwersytet im. Adama Mickiewicza w Poznaniu
  • Analiza żywności
Pobrań: 546
Wyświetleń: 2520

Lane-Eynona Metoda Bertranda Metoda Luffa-Schoorla Wykorzystują właściwości redukujące cukrów...

Towaroznawstwo - cukry

  • Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
Pobrań: 392
Wyświetleń: 2352

% innych związków niecukrowych, tzw. niecu-krów. Niecukry stanowią związki rozpuszczalne w wodzie (cukry redukujące...

Glikozydy

  • Uniwersytet im. Adama Mickiewicza w Poznaniu
  • Żywienie dziecka
Pobrań: 63
Wyświetleń: 1764

(nie wykazują mutarotacji i właściwości redukujących). • Kwasy powoduj ą hydrolizę glikozydów do cukru...