Arabinoza cukier redukujący

note /search

Guma arabska i traganta

  • Uniwersytet im. Adama Mickiewicza w Poznaniu
  • Żywienie dziecka
Pobrań: 49
Wyświetleń: 1176

, 260-1160 kDa, cząsteczki L-arabinoza, L-ramnoza, D-galaktoza, kwas glukuronowy, wiązanie (1->3...

Cukry żywność

  • Uniwersytet Ekonomiczny w Krakowie
  • Żywienie człowieka
Pobrań: 112
Wyświetleń: 2814

CUKRY: Monosacharydy: Pentozy: Arabinoza - składnik gumy arabskiej, występuje w pektynach Ryboza...

Pektyny - omówienie

  • Uniwersytet Jagielloński w Krakowie
  • Analiza i ocena jakości żywności
Pobrań: 21
Wyświetleń: 938

z bocznymi odgałęzieniami tworzonymi przez galaktozę i arabinozę. Pektyny są rozpuszczalne w zimnej i gorącej...

POLISAHARYDY

  • Uniwersytet Jagielloński w Krakowie
  • Kliniczny zarys chorób - postępowanie dietetyczne
Pobrań: 63
Wyświetleń: 896

, arabinozy, kwasu sjalowego -mucyna- wytwarzana przez gruczoły ślinowe i śluzowe CUKRY DODANE Pojęcie...

Poilisaharydy - omówienie

  • Uniwersytet Jagielloński w Krakowie
  • Kliniczny zarys chorób - postępowanie dietetyczne
Pobrań: 28
Wyświetleń: 637

, arabinozy, kwasu sjalowego -mucyna- wytwarzana przez gruczoły ślinowe i śluzowe CUKRY DODANE Pojęcie...