Amyloza - strona 2

POLISAHARYDY

  • Uniwersytet Jagielloński w Krakowie
  • dr hab. Małgorzata Maria Zwolińska-Wcisło
  • Kliniczny zarys chorób - postępowanie dietetyczne
Pobrań: 14
Wyświetleń: 784

amyloza + amylopektyna Amyloza (15-20%) -250-300 glukoz powiązanych α-glikozydowo w pozycji 1 4 wewnętrzna...

Poilisaharydy - omówienie

  • Uniwersytet Jagielloński w Krakowie
  • dr hab. Małgorzata Maria Zwolińska-Wcisło
  • Kliniczny zarys chorób - postępowanie dietetyczne
Pobrań: 7
Wyświetleń: 532

amyloza + amylopektyna Amyloza (15-20%) -250-300 glukoz powiązanych α-glikozydowo w pozycji 1 4 wewnętrzna...

Amylazy - wykład, sem III

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • dr Urszula Katarzyna Gawlik-Dziki
  • Biochemia
Pobrań: 98
Wyświetleń: 1379

dekstrynotwórczymi. Pod działaniem α-amylaz amyloza może być całkowicie rozłożona do maltozy. Produktem rozpadu...

Kolokwium

  • Uniwersytet Jagielloński w Krakowie
  • dr Robert Socha
  • Chemia żywności
Pobrań: 1946
Wyświetleń: 5607

składa się z amylozy i amylopektyny. One zaś składają się z cząsteczek D-(+)-glikozowych, a różnią...

Biochemia - przykładowe pytania

  • Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
  • Biochemia
Pobrań: 420
Wyświetleń: 1652

zalicza się ( RNA, lecytyny, insulina, glutation, amyloza, inulina) 2 związki 16. tripeptyd 5-glutamylo...

Biopolimery- pytania

  • Politechnika Warszawska
  • prof. dr hab. inż. Gabriel Rokicki
  • Podstawy chemii polimerów i biopolimerów
Pobrań: 112
Wyświetleń: 1582

z glukozy, w ścianach komórkowych roślin, nierozpuszczalna w wodzie Skrobia - zbudowana z amylozy...