Alkohol etylowy - strona 8

Oznaczenie świeżości mleka - omówienie

  • Uniwersytet Jagielloński w Krakowie
  • Małgorzata Miśniakiewicz
  • Towaroznawstwo żywności
Pobrań: 287
Wyświetleń: 3899

, który zmienia barwę w zależności od pH Odczynniki: alizaryna, roztwór nasycony w 68% alkoholu etylowym Szkło...

Heyna - omówienie

  • Politechnika Śląska
  • Metaloznawstwo
Pobrań: 77
Wyświetleń: 1078

zabarwiają się na brunatno, zaś bogate w węgiel na szaro. Oberhoffera (500ml H2O, 500ml alkoholu etylowego...

Podatek akcyzowy - omówienie

  • Uniwersytet w Białymstoku
  • dr Ewelina Bobrus
  • Prawo podatkowe
Pobrań: 266
Wyświetleń: 1386

do poszczególnych wyrobów nie przekracza 100 % @ następujące napoje alkoholowe: #  alkohol etylowy nieskażony...

Biopaliwo - opis i podział

  • Politechnika Warszawska
  • mgr Patrycja Ruszczyk
  • Chemia środowiska
Pobrań: 140
Wyświetleń: 2191

w reakcji mieszaniny oleju z alkoholem etylowym lub metylowym w obecności katalizatora alkalicznego...

Budowa chloroplastu - wykład

  • Uniwersytet Marii Curie-Skłodowskiej w Lublinie
  • prof. dr hab. Anna Tukiendorf
  • Fizjologia roślin
Pobrań: 210
Wyświetleń: 1043

. organiczne np. alkohol etylowy, kw. mlekowy, masłowy. Fermentacja alkoholowa Przebiega w kom. Drożdży...