Alkohol etylowy

Destylacja - omówienie

  • Uniwersytet Łódzki
  • Inżynieria bioprocesowa
Pobrań: 105
Wyświetleń: 1442

ABE, przeprowadzanej przez Clostridium acetobutylicum Alkohol etylowy (znacznie wyższa prężność pary...

Wykład - spirytus i wódka, sem V

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • dr inż. Rafał Adam Cierpiała
  • Towaroznawstwo żywności
Pobrań: 126
Wyświetleń: 1337

cerevisiae - silnie rozrodcze, szybko fermentujące, dające stężenie alkoholu etylowego w przefermentowanym...

Wykład - fermentacje, sem III

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • Dr hab Alicja Szwed
  • Mikrobiologia
Pobrań: 126
Wyświetleń: 1078

, kwas octowy, alkohol etylowy . Fermentacja masłowa Przeprowadzają ją bakterie clostridium(beztlenowce...

Fermentacje - wykład, sem III

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • dr Urszula Katarzyna Gawlik-Dziki
  • Biochemia
Pobrań: 154
Wyświetleń: 1015

pod wpływem enzymów wytwarzanych przez drożdże z wytworzeniem alkoholu etylowego i dwutlenku węgla. Istota...