Aflatoksyny - strona 4

Mikotoksyny - omówienie

  • Uniwersytet Łódzki
  • Biotechnologia żywności
Pobrań: 84
Wyświetleń: 987

o znaczeniu ekonomicznym i toksykologicznym: Aflatoksyny przez Aspergillus i Penicillium (złe przechowywania...

Żywność

  • Politechnika Śląska
  • Biologia
Pobrań: 14
Wyświetleń: 798

: spożyty wcześniej niż produkt zanieczyszczony aflatoksyną B1, redukuje jej własności karcynogenne...

Grzyby- sciaga

  • Uniwersytet Jagielloński - Collegium Medicum
Pobrań: 21
Wyświetleń: 1400

; dr.oportunistyczne(obn.odpornosc); pow i glebok;alergizuje; aflatoksyny-muta ikarcynogenne dzialanie Aspergillus...

Toksykologia - wyklad 4

  • dr inż. Anna Brzozowska
  • Toksykologia
Pobrań: 147
Wyświetleń: 1218

ochrony roślin - rozpuszczalniki (chloroform, CCl4, benzen, ksylen) - aflatoksyny - hipo i hipertermia...

Toksykologia - wyklad 15

  • dr inż. Anna Brzozowska
  • Toksykologia
Pobrań: 77
Wyświetleń: 917

(a)piren, aflatoksyny, nitrozoaminy, ale bardzo duże zróżnicowanie pomiędzy poszczególnymi HAAs Działanie...

Toksykologia - wyklad 3

  • dr inż. Anna Brzozowska
  • Toksykologia
Pobrań: 84
Wyświetleń: 1330

Porównanie LD50 aflatoksyny B1 dla różnych gatunków zwierząt Gatunek/wiek LD50 mg/kg m.c. Kaczka 1-dniowa...

Przechowywanie żywności

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • dr inż. Bożena Sosnowska
Pobrań: 357
Wyświetleń: 3577

doc zajmuje 24 strony i zawiera materiał związany z przechowywaniem żywności. Jest to część przedmiotu opakowalnictwo i przechowywanie żywności, który prowadzi dr inż. Bożena Sosnowska na Uniwersytecie Przyrodniczym w Lublinie. Materiał zawiera takie zagadnienia jak: cele i zadania przechowalnict...