Aflatoksyny - strona 3

Mitoksyny - wykład

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • dr Urszula Katarzyna Gawlik-Dziki
  • Mikrobiologia
Pobrań: 70
Wyświetleń: 1414

narzadów: Aflatoksyny-schorzenia wątroby, rak watroby (r.oleiste) Ochratoksyny-netropatia,toksyczne...

Mikrobiologia, Ćwiczenie 07

  • Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
  • Mikrobiologia
Pobrań: 42
Wyświetleń: 882

wytwarza aflatoksynę, która mo e powodować nowotwory wątroby, zanieczyszcza produkty ywnościowe, jak np...

Wykład - zanieczyszczenia biologiczne, sem IV

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • Prof dr hab. Anna Litwińczuk
  • Towaroznastwo surowców i produktów pochodzenia zwierzęcego
Pobrań: 133
Wyświetleń: 756

, inne są toksyczne w stosunku do specyficznych organów -do najbardziej powszechnych aflatoksyn zalicza...

Skażenia żywności, sem IV

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • dr hab. inż. Paweł Glibowski
  • Technologia żywności
Pobrań: 77
Wyświetleń: 882

Toksyczności: LD dla szczura: aflatoksyny 12-40mg/kg; ochro toksyny 0,5-3mg/kg; Potulina 10-35mg/kg Działanie...

Mikrobiologia przemysłowa- workowce

  • Politechnika Wrocławska
  • dr inż. Magdalena Klimek-Ochab
  • Mikrobiologia przemysłowa
Pobrań: 329
Wyświetleń: 1134

budowlane - A. niger, A. flavus, A. oryzae Aspergillus produkuje aflatoksyny. Penicillum Pędzlak, zespół...

Grzyby strzępkowe- opracowanie

  • Politechnika Wrocławska
  • dr inż. Magdalena Klimek-Ochab
  • Mikrobiologia przemysłowa
Pobrań: 462
Wyświetleń: 1820

z najsilniejszych mikotoksyn: aflatoksynę, ochratoksynę A, patulinę. MIKOTOKSYNY Są związkami niskocząsteczkowymi...

Nowotwór-opracowanie

  • Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
  • prof. dr hab. Anna Maria Brzozowska
  • Toksykologia
Pobrań: 35
Wyświetleń: 1029

-Aflatoksyny- skażenie pożywienia- wątroba -Alkohol etylowy(obecnie uważany za sub. współrakotwórczą)- picie...