Żelatyna - strona 2

note /search

Koloidy - omówienie

  • Politechnika Warszawska
  • Laboratorium termodynamiki i chemii fizycznej
Pobrań: 133
Wyświetleń: 959

roztworu żelatyny. Mierząc lepkość roztworów o różnych wartościach pH i jednakowych stężeniach żelatyny...

Aminokwasy Występowanie

  • Uniwersytet im. Adama Mickiewicza w Poznaniu
  • Żywienie dziecka
Pobrań: 175
Wyświetleń: 2324

AMINOKWASY - WYSTĘPOWANIE Alanina - włókna jedwabne 35%, żelatyna 9%, pozaostałe białka 2-7...

Barwniki-opracowanie

  • Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
  • Żywienie człowieka
Pobrań: 98
Wyświetleń: 1008

w oleju, 20 - 30% barwnika koloidalna zawiesina w żelatynie, 2 - 10%, w formie perełek rozpuszczalnych...

Synergizm-optracowanie

  • Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
  • Żywienie człowieka
Pobrań: 28
Wyświetleń: 833

jest symbolem „E”) chlorek amonu plazma krwi, żelatyna spożywcza, hydrolizaty białkowe i ich sole, białka mleka...

Kwasy nieorganiczne, sem IV

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • Technologia żywności
Pobrań: 168
Wyświetleń: 1001

żelatyny Zasady - wodorotlenki sodu, potasu, wapnia, magnezu - produkcja kazeinianu sodu, słonych paluszków...

Peklowanie - omówienie

  • Uniwersytet Łódzki
  • Biotechnologia żywności
Pobrań: 91
Wyświetleń: 1344

- skażone mięso Żelatyna Ekstrakcja wodą na gorąco (60-80stC) odpadów rzeźnych bogatych w kolagen Przeżywają...