Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie - strona 53

note /search

Budowa mięśnia poprzecznie prążkowanego - wykład, sem IV

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • Anatomia
Pobrań: 126
Wyświetleń: 2233

Budowa miesnia poprzecznie pra_kowanego Miocyt (włókienko miesniowe) o długosci srednio 4-5 cm (ale i do kilkunastu cm) i srednicy 10-150 μm, otoczony sarkolemma, wypełniony włókienkami kurczliwymi - miofibryllami, z licznymi jadrami, mitochon...

Miologia - wykład, sem IV

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • Anatomia
Pobrań: 84
Wyświetleń: 1050

Miologia - nauka o miesniach (miesien - musculus) Miesnie rozwijaja sie ze ró_nych listków płodowych: - mezodermy - wiekszosc - mezenchymy - mm gładkie -

Wykład - mięśnie - wiadomości podstawowe

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • Anatomia
Pobrań: 63
Wyświetleń: 1008

MIĘSNIE- WIADOMOŚCI PODSTAWOWE W zale_nosci od kształtu wyró_niamy miesnie: - długie - krótkie - płaskie - okre_ne - zwieracze W zale_nosci od przebiegu włókien w miesniu mówimy o miesniach: - wrzecionowatych - pierzastych - półpierzastych 3 W zale_nosci od liczby sciegien poczatkowych mó...

Kolokwium - herbata, sem V

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • Towaroznawstwo żywności i żywienie człowieka
Pobrań: 70
Wyświetleń: 1862

Herbata - przerobione w specjalny sposób młode liście i nierozwinięte pąki listków krzewu herbacianego, występującego w dwóch podstawowych odmianach botanicznych indyjska, chińska Ocena suchej herbaty wykonanie: Na czyste arkusze papieru wysypać 10 g herbaty i ocenić stan suszu przyporządkowując je...

Kolokwium- soki owocowe, sem V

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • Towaroznawstwo żywności i żywienie człowieka
Pobrań: 49
Wyświetleń: 1575

SOKI OWOCOWE wyroby zdolne do fermentacji, lecz niesfermentowane, otrzymywane z jednego lub większej ilości gatunków zdrowych, dojrzałych, świeżych lub schłodzonych owoców, posiadające barwę, smak i zapach charakterystyczne dla danego gatunku owoców, z których są otrzymane; do soku owocowego można ...

Wykład - tabela proekologiczna, sem V

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • Ekologia
Pobrań: 0
Wyświetleń: 476

Zestawienie cech produktów: Producent Model Moc (kW) Cena (zł) Koszty eksploatacji produktu Uwagi-jakość ergonomia Lodówki- chłodziarko zamrażarki SAMSUNG RL44ECIS 380 na rok 2899,00 Środki czyszczące 5zł/mc Pojemność : 345 l Klasa energetyczna: A  wyświetlacz LED Wymiary :595 x 2000 x 6...

Wykład - ocena towaroznawcza kaszy, sem V

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • Towaroznawstwo żywności
Pobrań: 602
Wyświetleń: 3290

Ocena towaroznawcza kaszy jęczmiennej Składniki oceny towaroznawczej Ocena stanu opakowań jednostkowych ocena szczelności opakowania, ocena czystości opakowania, sprawdzenie zgodności treści etykiety lub nadruku z wymaganiami zawartymi w Rozporządzeniu Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi z dnia 10....

Kawa wykonanie - ćwiczenia, sem V

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • Towaroznawstwo żywności
Pobrań: 861
Wyświetleń: 3899

KAWA WYKONANIE ĆWICZENIA OCENA ORGANOLEPTYCZNA 1. Ocena sensoryczna kawy palonej mielonej. Po otwarciu opakowania kawy mielonej określić aromat badanej próby, stosując określenia: charakterystyczny dla kawy palonej, naturalny, bez zapachu i smaku ple...

Odpowiedzi na egzamin, sem V

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • Towaroznawstwo żywności
Pobrań: 329
Wyświetleń: 1575

Czyszczenie ziarna Czyszczenie czarne ziarna wykorzystuje różnice między cechami ziarna a zanieczyszczeniami Różnice dotyczą; -Cech morfologicznych (charakter powierzchni, barwa) -Cech geometrycznych (wymiary, kształt) -Cech fizycznych (gęstość, współczynnik tarcia) Ilość zanieczyszczeń organic...

Wykład - analiza otoczenia konkurencyjnego, sem IV

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • Planowanie miast
Pobrań: 112
Wyświetleń: 1127

Analiza otoczenia konkurencyjnego Jest to analiza sektora, w którym dział przedsiębiorstwo. Sektor jest to część przemysłu grupująca przedsiębiorstwa wytwarzające wyroby lub usługi o podobnym przeznaczeniu, korzystające z tych samych źródeł zaopatrzenie i zaspokajające potrzeby tych samych nabywcó...