Opakowalnictwo i przechowywanie żywności - strona 2

note /search

Pakowanie żywności- nowe tendencje, sem VI

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • Opakowalnictwo i przechowywanie żywności
Pobrań: 168
Wyświetleń: 1435

Pakowanie żywności - Nowe tendencje. Cele pakowania żywności: Zabezpieczenie żywności przed działaniem czynników biologicznych, chemicznych i mechanicznych Ułatwienie transportu i dystrybucji Wygodna żywność: Porcje w termoformowanych tackach kilku gniazdowych (produkt zamrożony) do odgrzewania...

Podział opakowań aktywnych, sem VI

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • Opakowalnictwo i przechowywanie żywności
Pobrań: 280
Wyświetleń: 1484

Podział opakowań aktywnych wg funkcji: 1. o właściwościach przeciwdrobnoustrojowych 2. absorbujące tlen 3. wydzielające lub absorbujące CO2 4. absorbujące wodę 5. absorbujące etylen 6. wydzielające etanol 7. uwalniające lub absorbujące zapachy 8. o właściwościach przeciwutleniających o właśc...