Analiza żywności - opracowanie zagadnień na egzamin
- Politechnika Gdańska
- Analiza żywności
oraz odpowiednim enzymem. Enzym ten, reagując z bezbarwnym substratem, przeprowadza go w barwny związek...
Ta witryna wykorzystuje pliki cookie, dowiedz się więcej.
oraz odpowiednim enzymem. Enzym ten, reagując z bezbarwnym substratem, przeprowadza go w barwny związek...
- rozkład związków chemicznych występujących w żywności oraz w tkankach, jest głównym źródłem energii...
asparaginowa)i S-glikozydy, tzn. związki, w których alkil lub aryl połączone są z glikozydowym atomem węgla...
. Związki zawierające wolne elektrony na powłokach atomów tlenu, siarki i atomów z grupy chlorowców...
są przede wszystkim na końcu języka; • Smak słodki wykazuj ą też inne związki (octan ołowiawy, glikol etylenowy, sacharyna...
ten, reagując z bezbarwnym substratem, przeprowadza go w barwny związek, którego stężenie można oznaczyć...
grupy karbonylowej w łańcuchu i konfiguracji asymetrycznych atomów węgla, możliwych jest kilkadziesiąt...
nukleofilowej, kwasy karboksylowe i dikarboksylowe, pochodne kwasów karboksylowych, (organiczne związki azotowe...
) * związki hydrofobowe - nie rozpuszczają się w wodzie * rozpuszczają się w rozpuszczalnikach organicznych...
oraz drugie do kontrolowania specyficzności substratowej. Wybierz spośród następujących te związki...