Ziarniak - strona 7

Fermentacja - omówienie

  • Uniwersytet Łódzki
  • Biotechnologia Środowiska
Pobrań: 84
Wyświetleń: 861

Nieprzetrwalnikujące Podział ze wzg na kształt: 1) Ziarniaki: Lactococcus Pojedyncze lub krótkie łańcuszki, tetrady 1...

Odpowiedzi na egzamin, sem V

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • Towaroznawstwo żywności
Pobrań: 315
Wyświetleń: 1358

1Słodowanie (ma na celu powstanie bukietu smakowo - zapachowego) 2Śrutowanie -zgniatanie ziarniaków słodu...

Fizjologia trawienia przeżuwaczy

  • Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu
  • dr Czesław Byrski
  • Interna bydła
Pobrań: 553
Wyświetleń: 4333

celulozę oraz ziarniaki Ruminobacter i Ruminococcus. Uważa się że decydujące znaczenie w procesach...

Drożdże browarnicze- opracowanie

  • Politechnika Wrocławska
  • dr inż. Magdalena Klimek-Ochab
  • Mikrobiologia przemysłowa
Pobrań: 231
Wyświetleń: 1631

, maślany smak, są to ziarniaki - Leuconostoc mesenteroides - śluzowate zmętnienie - mikrokoki - wtórne...