Zakwasy

note /search

Fermentacja mlekowa - wykład

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • Mikrobiologia
Pobrań: 609
Wyświetleń: 2870

- paciorkowce heterofermentatywne (Leuconostoc citrovorum - bywa używany jako dodatek do zakwasów przy wyrobie...

Skrypt do o produkcji pieczywa

  • Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu
  • Biotechnologia żywności
Pobrań: 175
Wyświetleń: 1064

mikroorganizmów, które wypierają stopniowo tradycyjne naturalne zakwasy. Kultury starterowe W skład kultur...

Chleb

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
Pobrań: 217
Wyświetleń: 2380

spulchniające (zakwas, drożdże, proszek do pieczenia), cukier oraz dodatki zależne od rodzaju pieczywa, np...

Wysiłek fizyczny-opracowanie

  • Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu
  • Ergonomia i BHP
Pobrań: 28
Wyświetleń: 511

zmęczenie mięśniowe (potocznie tzw. zakwasy); przy statycznej pracy mięśni zahamowanie przepływu krwi...

Pytania na kolokwium - Suszenie

  • Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu
  • Inżynieria bioprocesowa
Pobrań: 28
Wyświetleń: 665

: diacetyl LAB zakwas 3) Opisać metodę oznaczania aktywności glukoamylazy 4) P/F Czy LAB sa beztlenowcami...