Woda bromowa odbarwia się po dodaniu do niej kwasu oleinowego - strona 4

note /search

Mleko i jego przetwory

  • Akademia Górniczo-Hutnicza im. Stanisława Staszica w Krakowie
Pobrań: 448
Wyświetleń: 2506

nasycone kwasy tłuszczowe oraz kwasy nienasycone, najwięcej bo 20% całego tłuszczu stanowi kwas oleinowy...

Pytania z analizy 2004

  • Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
  • Analiza żywności
Pobrań: 364
Wyświetleń: 1435

. W jej skład wchodzi ekstrakt i składniki nierozpuszczalne. EKSTRAKT - substancje rozpuszczalne w wodzie (kwasy...

Technologia chemiczna - wykład

  • Chemiczne Technologie Organiczne
Pobrań: 441
Wyświetleń: 2016

się z następujących etapów: krojenie buraków, ekstrakcja cukru do wody (sok w burakach zawiera sacharozę oraz kwasy...

Produkcja czekolady

  • Uniwersytet Ekonomiczny we Wrocławiu
Pobrań: 3822
Wyświetleń: 11816

udoskonalił kamienne walce. Szwajcarzy udoskonalili proces poprzez dodanie etapu zwanego konszowaniem. Nazwa...