Produkty odpadowe - omówienie
- Uniwersytet Łódzki
- Biotechnologia żywności
-białkowej (drożdże paszowe) WYTŁOKI - MAKUCHY 12% tłuszczu kwas oleinowy linolowy linolenowy erukowy...
Ta witryna wykorzystuje pliki cookie, dowiedz się więcej.
-białkowej (drożdże paszowe) WYTŁOKI - MAKUCHY 12% tłuszczu kwas oleinowy linolowy linolenowy erukowy...
. Wygodnym odczynnikiem do utleniania aldoz jest woda bromowa, pod wpływem której powstają kwasy aldonowe...
do sprzężenia powstałej już soli diazoniowej z substratem. Dodanie kwasu, np. solnego cofa tę reakcję. Podobnie...
fermentacji mlekowej (Lactobacillaceae) Przekształcają cukier mleczny (laktozę) w kwas mlekowy. Kwas mlekowy...
aldehydowej/ketonowej (woda bromowa, odczynnik Tollensa, odczynnik Trommera) kwasy glikarowe (aldarowe...
innych składników sproszkowanych, potrzebnych do uzyskania, po dodaniu wody i tłuszczu, różnych ciast. koncentraty...
przygotowanego przez dodanie 100 ml kwasu azotowego (4.1) do 150 ml wody, gotowanie pod wyciągiem (5.2.17...
krystaliczny, dodanie roztworu jodu, odbarwianie alkoholem. Bakterie Gram ujemne odbarwiają się (czerwono...
się po dodaniu do niej roztworu kwasu siarkowego (VI), który ułatwia rozkład sub. organicznych, i zapobiega...
, natomiast kwas tłuszczowy, który jest nie rozpuszczalny w wodzie w środowisku wodnym kom. ulega związaniu...