Woda bromowa i alkohol - strona 13

note /search

Pektyny - omówienie

  • Uniwersytet Jagielloński w Krakowie
  • Analiza i ocena jakości żywności
Pobrań: 21
Wyświetleń: 938

wodzie. Pektyny posiadają właściwości hydrofilowe. Mogą wiązać znaczne ilości wody, od 20 - 22 razy...

Dekontaminacja - omówienie

  • Uniwersytet Łódzki
  • Mikrobiologia jamy ustnej
Pobrań: 294
Wyświetleń: 1680

z wykorzystaniem wody o temp. 93oC lub pary wodnej o temp 105-110oCi nadciśnieniu 0,5 atm. Stosowana do odkażania...

Korek - omówienie

  • Politechnika Warszawska
  • Materiały budowlane
Pobrań: 0
Wyświetleń: 1085

. Jej obecność sprawia, że korek jest nieprzepuszczalny dla gazów i cieczy (w tym dla wody i alkoholi). Ponadto...