Wołowina - strona 10

Reakacje millarda, sem IV

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • mgr Anna Wlazły
  • Technologia żywności
Pobrań: 42
Wyświetleń: 924

ten jest składnikiem zapachu gotowanej wołowiny. CZYNNIKI WPLYWAJĄCE NA REAKCJĘ MAILLARDA Temperatura ma jednoznaczny...

Zamrażanie i rozmrazanie, sem IV

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • mgr Anna Wlazły
  • Technologia żywności
Pobrań: 91
Wyświetleń: 1036

najbardziej rozpowszechnione jest w przemyśle mięsnym i owocowo-warzywnym. W przypadku mięs (wołowina...

Pierwiastek Magnez

  • Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu
  • dr Henryk Kreft
  • Dietetyka
Pobrań: 70
Wyświetleń: 1463

najczęściej w krajach produkujących masowo młodą wołowinę (Stany Zjednoczone, Australia, Nowa Zelandia, Kanada...

Pierwiastek Mg-magnez

  • Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu
  • dr Henryk Kreft
  • Dietetyka
Pobrań: 35
Wyświetleń: 1267

produkujących masowo młodą wołowinę (Stany Zjednoczone, Australia, Nowa Zelandia, Kanada i niektóre kraje Europy...

Would like, could - konstrukcja

  • Uniwersytet Warszawski
  • dr hab. Katarzyna Flak
  • Język angielski
Pobrań: 35
Wyświetleń: 1064

Beef - wołowina Pork - wieprzowina Veal - cielęcina Chops - kotlety Fried chicken - pieczony kurczak...

OTZ11

  • Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
Pobrań: 28
Wyświetleń: 945

aktywnych sensorycznie (np. w przypadku wołowiny - tabela). ASEPTYCZNY WYRÓB KONSERW (ASEPTIC PACKAGING...

Polska w UE - wykłady

  • Uniwersytet Jagielloński w Krakowie
  • dr Małgorzata Czermińska
  • Polska w Unii Europejskiej
Pobrań: 399
Wyświetleń: 2940

decyzji RUE, gwarancja cen i zbytu ograniczona czasowo lub/i ilościowo -> np. RYNEK WOŁOWINY C) OCHRONA...

Lipidy proste i złożone

  • Uniwersytet im. Adama Mickiewicza w Poznaniu
  • dr Zbigniew Włosowicz
  • Żywienie dziecka
Pobrań: 168
Wyświetleń: 2436

izomerów pozycyjnych geometrycznych głównym źródłem CLA w diecie człowieka jest mięso przeżuwaczy (wołowina...

Wspólna polityka handlowa - omówienie

  • Katolicki Uniwersytet Lubelski Jana Pawła II w Lublinie
  • dr Katarzyna Sołkowicz
  • Wstęp do handlu międzynarodowego
Pobrań: 70
Wyświetleń: 1099

Zboża i ryż Cukier Oleje i tłuszcze Mleko i produkty mleczne Wołowina i cielęcina Mięso baranie i kozie...