Wołowina - strona 10

note /search

Reakacje millarda, sem IV

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • Technologia żywności
Pobrań: 147
Wyświetleń: 1211

ten jest składnikiem zapachu gotowanej wołowiny. CZYNNIKI WPLYWAJĄCE NA REAKCJĘ MAILLARDA Temperatura ma jednoznaczny...

Zamrażanie i rozmrazanie, sem IV

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • Technologia żywności
Pobrań: 294
Wyświetleń: 1344

najbardziej rozpowszechnione jest w przemyśle mięsnym i owocowo-warzywnym. W przypadku mięs (wołowina...

Pierwiastek Magnez

  • Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu
  • Dietetyka
Pobrań: 105
Wyświetleń: 1540

najczęściej w krajach produkujących masowo młodą wołowinę (Stany Zjednoczone, Australia, Nowa Zelandia, Kanada...

Pierwiastek Mg-magnez

  • Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu
  • Dietetyka
Pobrań: 42
Wyświetleń: 1316

produkujących masowo młodą wołowinę (Stany Zjednoczone, Australia, Nowa Zelandia, Kanada i niektóre kraje Europy...

OTZ11

  • Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
Pobrań: 35
Wyświetleń: 994

aktywnych sensorycznie (np. w przypadku wołowiny - tabela). ASEPTYCZNY WYRÓB KONSERW (ASEPTIC PACKAGING...

Polska w UE - wykłady

  • Uniwersytet Jagielloński w Krakowie
  • Polska w Unii Europejskiej
Pobrań: 609
Wyświetleń: 3514

decyzji RUE, gwarancja cen i zbytu ograniczona czasowo lub/i ilościowo -> np. RYNEK WOŁOWINY C) OCHRONA...

Lipidy proste i złożone

  • Uniwersytet im. Adama Mickiewicza w Poznaniu
  • Żywienie dziecka
Pobrań: 903
Wyświetleń: 3864

izomerów pozycyjnych geometrycznych głównym źródłem CLA w diecie człowieka jest mięso przeżuwaczy (wołowina...

Wspólna polityka handlowa - omówienie

  • Katolicki Uniwersytet Lubelski Jana Pawła II w Lublinie
  • Wstęp do handlu międzynarodowego
Pobrań: 175
Wyświetleń: 1288

Zboża i ryż Cukier Oleje i tłuszcze Mleko i produkty mleczne Wołowina i cielęcina Mięso baranie i kozie...