Wołowina - strona 9

note /search

Uprawy

  • Uniwersytet Ekonomiczny w Krakowie
Pobrań: 161
Wyświetleń: 1757

można uzyskać tyle białka co z 3kg wołowiny, dlatego soja jest popularna tam, gdzie ograniczona jest produkcja...

Wykład - kryzys żywności

  • Uniwersytet Marii Curie-Skłodowskiej w Lublinie
  • Mikrobiologia przemysłowa
Pobrań: 147
Wyświetleń: 637

różnych zbóż, a nawet wykazuje niekiedy duże podobieństwo do wielu białek zwierzęcych np. wołowiny...

Płazińce - omówienie

  • Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu
  • Biologia i ekologia
Pobrań: 2401
Wyświetleń: 3213

ostatecznm jest człowiek, który zaraża się zjadając surową albo półsurową wołowinę z wągrami (np. tatar...

Chemiczna modyfikacja skrobi

  • Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
  • Technologia żywności
Pobrań: 112
Wyświetleń: 1477

CO2 - znaczący przyrost okresu składowania CO2 - 10-20% transport wołowiny z Austrii i N. Zelandii...

Mięsa kulinarne - wykład.

  • Uniwersytet Rzeszowski
  • Ekonomia
Pobrań: 28
Wyświetleń: 959

, Wątroba Wieprzowa. Wołowina: Antrykot Woł., Antrykot Wołowy Cięty, Flaki Wołowe, Goleń Wołowa Cięta, Kark...

Wychładzanie poubojowe

  • Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
  • Technologia mięsa
Pobrań: 42
Wyświetleń: 2163

: • Młodzież 125-155 g/dobę • Kobiety 100-155 g/dobę • Mężczyźni 105-165 g/dobę SKŁAD CHEMICZNY WOŁOWINA...