Witaminy jako biokatalizatory - strona 36

note /search

Etykiety produktów spożywczych

  • Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
  • Technologia opakowań
Pobrań: 7
Wyświetleń: 1358

energetyczną KJ/g - kcal/g, zawartość składników g, zawartość witamin mg. Produkty zawierające syntetyczne...

Komórki somatyczne w mleku - wykład, sem IV

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • Towaroznastwo surowców i produktów pochodzenia zwierzęcego
Pobrań: 56
Wyświetleń: 966

się koncentracja składników mineralnych, tj. wapnia o 35% fosfor o 30%, potas o 40%, witamin o 10-40% -podwyższenie...

Rola biotyny - wykład, sem III

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • Biochemia
Pobrań: 301
Wyświetleń: 1939

na właściwe funkcjonowanie skóry oraz włosów, uczestniczy z witaminą K w syntezie protrombiny (odpowiedzialna...

Skład miodu, sem VI

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • Zafałszowania produktów
Pobrań: 63
Wyświetleń: 707

także niewielkie ilości witamin - A, B1, B2, B6, B12, C, kwas foliowy, kwas pantotenowy i biotynę. Ważnym...

Celiakia - omówienie

  • Uniwersytet Jagielloński w Krakowie
  • Alergie pokarmowe
Pobrań: 161
Wyświetleń: 1533

, witaminy D, witaminy B12 3) laboratoryjne cechy hiposplenizmu 4) wydłużenie PT (bardzo rzadko; wynik...

Miażdżyca - omówienie

  • Uniwersytet Jagielloński w Krakowie
  • Alergie pokarmowe
Pobrań: 105
Wyświetleń: 728

Wzbogacanie diety w antyoksydanty pokarmowe (witaminy C, E, β-karoten) Ograniczenie spożycia alkoholu ŻYWIENIE...