Witamina E - strona 3

note /search

Błona komórkowa - omówienie

  • Uniwersytet Jagielloński w Krakowie
  • Fizjologia
Pobrań: 203
Wyświetleń: 1169

współdziałająca z witaminą E (alfa-tokoferol). GLIKOLIPIDY - w miejscu reszty fosforowej - reszty cukrowe: ¾ 1...

Lipidy - alkohole i witaminy

  • Uniwersytet Wrocławski
  • Biotechnologia roślin
Pobrań: 49
Wyświetleń: 861

zapotrzebowanie u ludzi na wit. D wynosi ok. 100 i.u. wit. E Najbardziej aktywna forma witaminy E, α-tokoferol...

Higiena żywienia

  • Uniwersytet im. Adama Mickiewicza w Poznaniu
  • Polityka
Pobrań: 35
Wyświetleń: 1001

/ Witamina E - tokoferol Źródła witaminy E: Produkty roślinne: kiełki pszenicy, ziarna zbóż, sałata, szpinak...

Żywność

  • Politechnika Śląska
  • Biologia
Pobrań: 28
Wyświetleń: 987

] Witamina E [ryby, soja, oleje roślinne, szpinak, jaja] Lykopen [pomidory] Reveratrol [czerwone wino...

Selen - omówienie zagadnienia

  • Politechnika Gdańska
  • Metale w środowisku
Pobrań: 21
Wyświetleń: 1106

jest wydalany z organizmu zmniejsza objawy łupieżu na skórze głowy. wraz z witaminą E stabilizuje błony...

Tłuszcze jadalne-klasyfikacja

  • Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
  • Technologia gastronomiczna
Pobrań: 511
Wyświetleń: 1841

niż olej rzepakowy około 50-60% oraz jest dobrym źródłem witaminy E. Z tego względu posiada znaczna wartość...

Utlenianie Lipidów

  • Uniwersytet im. Adama Mickiewicza w Poznaniu
  • Żywienie dziecka
Pobrań: 1043
Wyświetleń: 4361

pierwotnych (np. kwas askorbinowy i substancje tiolowe regenerujące witaminę E, hydrolizaty białkowe...