Witamina E - strona 2

note /search

Karotenoidy

  • Uniwersytet im. Adama Mickiewicza w Poznaniu
  • Analiza żywności
Pobrań: 511
Wyświetleń: 4704

w mikrogramach na 100 g produktu WITAMINA E Jest to grupa związków obejmująca wszystkie pochodne tokoli...

Referaw

  • Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
Pobrań: 77
Wyświetleń: 1869

żółciowych, uczestniczy w regeneracji witaminy E, jest czynnikiem stabilizującym układ odpornościowy...

Witaminy i antyoksydanty

  • Akademia Górniczo-Hutnicza im. Stanisława Staszica w Krakowie
Pobrań: 168
Wyświetleń: 1869

witaminy D Zapotrzebowanie 3. Witamina E (Tokoferol) Wpływ na funkcje organizmu Najbogatsze źródła Skutki...

Analiza żywności-pytania egzamin

  • Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
  • Analiza żywności
Pobrań: 826
Wyświetleń: 3038

… stosowane odczynniki to… witaminę E w produktach można oznaczyć… zachowując następujące etapy… łagodne...

Pierwiastek Se-selen

  • Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu
  • Dietetyka
Pobrań: 98
Wyświetleń: 1533

, która jest znacznie większa w połączeniu z witaminą E udział w budowie pewnych enzymów oraz selenoprotein, np...

Nadmiary witamin i inne pojęcia

  • Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu
  • Chemia żywności
Pobrań: 252
Wyświetleń: 1365

opóźnienia w rozwoju psychomotorycznym. Nadmiar witaminy E Zbyt duże dawki witaminy E mogą spowodować...

Lipidy

  • Uniwersytet im. Adama Mickiewicza w Poznaniu
  • Żywienie dziecka
Pobrań: 63
Wyświetleń: 1099

rozpuszczalnych w tłuszczach Nieznaczne obniżenie wchłaniania a-tokoferolu (witaminy E), 0-karotenu (prowitamina...