Analiza żywności, pytania z wejściwek

Nasza ocena:

3
Pobrań: 98
Wyświetleń: 966
Komentarze: 0
Notatek.pl

Pobierz ten dokument za darmo

Podgląd dokumentu
Analiza żywności, pytania z wejściwek - strona 1

Fragment notatki:


PYTANIA woda Opisać cząsteczkę wody Co to jest kohezja Rodzaje wody związanej białka Zasada metody oznaczania białek Coś z prawami absorpcji Białka proste/złożone, struktury białek Punkt izoelektryczny Kofeina Wymienić niebiałkowe związki azotowe Coś o tych smakach aminokwasów czy kofeiny – nie pamiętam Do czego rozkłada się chyba cysteina Zasada działania kofeiny Metoda SPE Tłuszcze Rozwinąć skrót NNKT Coś o reakcji uwodornienia tłuszczu nienasyconego Saponifikacja  Liczba kwasowa LK Zasada metody Cukry Narysować aldehyd d-glicerynowy Co to jest monosacharyd, oligosacharyd i przykłady Reakcje grupy –OH w cukrach Reakcje manganianu (VII) potasu w środowisku obojętnym, kwaśnym, zasadowym Co to jest względna słodkość i co jest odnośnikiem Zasada metody Kwas benzoesowy Funkcje dodatków do żywności Rodzaje środków konserwujących Właściwości chemiczne kwasu benzoesowego Zasada metody Pojęcia do wyjaśnienia: miareczkowanie alkacymetryczne, roztwór mianowany, wskaźnik Wit c Funkcje witamin Funkcje witaminy c Opisać witaminę e i gdzie się znajduje Nazwa Wit. B1 Zasada metody Oznaczenie Witaminy C spektrofotometryczne ... zobacz całą notatkę



Komentarze użytkowników (0)

Zaloguj się, aby dodać komentarz