Wartość odżywcza - strona 13

note /search

Karmienie naturalne - omówienie

  • Uniwersytet Jagielloński w Krakowie
  • Dietetyka pediatryczna
Pobrań: 56
Wyświetleń: 490

wysoką wartością odżywczą, wysoki współczynnik trawienia i wchłaniania, nie generując wysokiego ładunku...

Zafałszowania żywności - omówienie

  • Uniwersytet Jagielloński w Krakowie
  • Analiza i ocena jakości żywności
Pobrań: 168
Wyświetleń: 1204

będzie także dodanie substancji zmieniających skład wyrobu i obniżających jego wartość odżywczą, zmniejszenie ilości...

Utrwalanie żywności - metody

  • Uniwersytet Wrocławski
  • Procesy i techniki produkcyjne
Pobrań: 770
Wyświetleń: 3178

się wartości odżywczej i kulinarnej powodowanej przez enzymy, jak i przed niepożądanymi zmianami i psuciem...

Metoda Luff - Schoorola

  • Uniwersytet im. Adama Mickiewicza w Poznaniu
  • Analiza żywności
Pobrań: 1337
Wyświetleń: 8652

wartości odżywczej produktów (oznaczenie popiołu jest punktem wyjścia do oznaczenia występujących...