Wartość biologiczna - strona 3

Rozpuszczalność i utlenianie białek

  • Uniwersytet im. Adama Mickiewicza w Poznaniu
  • dr Zbigniew Włosowicz
  • Żywienie dziecka
Pobrań: 175
Wyświetleń: 2121

labilny aminokwasów wskutek utleniania i sieciowania wiązaniami kowalencyjnymi zmniejszają wartość...

Kolokwium

  • Uniwersytet Jagielloński w Krakowie
  • dr Robert Socha
  • Chemia żywności
Pobrań: 1946
Wyświetleń: 5607

a białkami dochodzi do tworzenia kompleksów, które obniżają wartość biologiczną białka...

Serwatka w żywieniu sportowców

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • prof. dr hab. Stanisław Mleko
Pobrań: 70
Wyświetleń: 1603

do endogennych zależy tzw. wartość biologiczna danego białka. Im jest ona wyższa, tym organizm zatrzymuje...

Wykład - kryzys żywności

  • Uniwersytet Marii Curie-Skłodowskiej w Lublinie
  • prof. dr hab. Janusz Szczodrak
  • Mikrobiologia przemysłowa
Pobrań: 42
Wyświetleń: 588

wartości biologicznej kazeinie. Inny sposób rozwiązania problemu opłacalnej syntezy białka...

Mięso - wykład - definicja, rodzaje, sem IV

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • Prof dr hab. Anna Litwińczuk
  • Towaroznastwo surowców i produktów pochodzenia zwierzęcego
Pobrań: 322
Wyświetleń: 2450

, strawność, wartość biologiczna(witaminy, kw. Tłuszczowe, aminokwasy, składniki mineralne) *właściwości...