Wartość biologiczna - strona 2

Egzamin - zagadnienia

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • Prof dr hab. Anna Litwińczuk
  • Towaroznawstwo surowców i produtków zwierzęcych
Pobrań: 154
Wyświetleń: 1582

stopniu zmniejszyć cechy fizyczne i wartość biologiczną mleka jako pożywienia. Pasteryzację krótkotrwała...

Diety przemysłowe - omówienie

  • Uniwersytet Jagielloński w Krakowie
  • dr hab. Małgorzata Maria Zwolińska-Wcisło
  • Kliniczny zarys chorób - postępowanie dietetyczne
Pobrań: 21
Wyświetleń: 553

- zawierają białko o dużej wartości biologicznej, węglowodany i tłuszcze w różnych postaciach, niewielką ilość...

Wiązanie wolnego azotu.

  • Uniwersytet Marii Curie-Skłodowskiej w Lublinie
  • prof. dr hab. Anna Tukiendorf
  • Fizjologia roślin
Pobrań: 168
Wyświetleń: 1799

ma na celu przede wszystkim poprawę wartości biologicznej plonów, która ma większe znaczenie aniżeli wysokość...

Białka, tłuszcze i cukry

  • Akademia Górniczo-Hutnicza im. Stanisława Staszica w Krakowie
  • Biochemia
Pobrań: 392
Wyświetleń: 5159

nie jest w stanie wyprodukować - najwyższa wartość biologiczna- jajko kurze - zapotrzebowanie: 1 g/ kg/24h...

Oznaczanie chlorków w wodzie

  • Uniwersytet Szczeciński
  • dr inż. Wojciech Konicki
  • Ekologia i ochrona środowiska
Pobrań: 238
Wyświetleń: 2002

powierzchniowych wykorzystywanych do zaopatrzenia ludności w wodę przeznaczoną do spożycia, wartość biologicznych...

Potrawy dietetyczne

  • Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
  • Technologia gastronomiczna
Pobrań: 154
Wyświetleń: 2786

wartością biologiczna Dieta oszczędzająca z ograniczeniem substancji pobudzających wydzielanie soku...

Wykład - metody konserwacji mleka, sem IV

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • Prof dr hab. Anna Litwińczuk
  • Towaroznastwo surowców i produktów pochodzenia zwierzęcego
Pobrań: 70
Wyświetleń: 1330

zmniejszyć cechy fizyczne i wartość biologiczną mleka jako pożywienia.). Pasteryzacją niską długotrwałą...

Podstawy produkcji surowców owocowo- warzywnych

  • Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
  • prof. dr hab. Włodzimierz Sady
  • Podstawy produkcji surowców owocowo-warzywnych
Pobrań: 147
Wyświetleń: 2394

), -wartości biologicznej, która obejmuje wartość odżywczą i znaczenie dla zachowania zdrowia ludzi Wartość...