Egzamin - zagadnienia
- Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
- Towaroznawstwo surowców i produtków zwierzęcych
stopniu zmniejszyć cechy fizyczne i wartość biologiczną mleka jako pożywienia. Pasteryzację krótkotrwała...
Ta witryna wykorzystuje pliki cookie, dowiedz się więcej.
stopniu zmniejszyć cechy fizyczne i wartość biologiczną mleka jako pożywienia. Pasteryzację krótkotrwała...
- zawierają białko o dużej wartości biologicznej, węglowodany i tłuszcze w różnych postaciach, niewielką ilość...
białka roślinnego (od 21% w fasoli do 34% w soi) o wysokiej wartości biologicznej. Biologiczne...
ma na celu przede wszystkim poprawę wartości biologicznej plonów, która ma większe znaczenie aniżeli wysokość...
nie jest w stanie wyprodukować - najwyższa wartość biologiczna- jajko kurze - zapotrzebowanie: 1 g/ kg/24h...
powierzchniowych wykorzystywanych do zaopatrzenia ludności w wodę przeznaczoną do spożycia, wartość biologicznych...
wartością biologiczna Dieta oszczędzająca z ograniczeniem substancji pobudzających wydzielanie soku...
w ciągu jednego dnia Wyznaczniki badania analityczne wartości biologiczne znajomość niedoborów pokarmowych...
zmniejszyć cechy fizyczne i wartość biologiczną mleka jako pożywienia.). Pasteryzacją niską długotrwałą...
), -wartości biologicznej, która obejmuje wartość odżywczą i znaczenie dla zachowania zdrowia ludzi Wartość...