Twaróg - strona 2

note /search

Fermentacje - wykład, sem III

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • Biochemia
Pobrań: 434
Wyświetleń: 1505

, w którym wytraca się kazeina w postaci twarogu. C6H12O6 + bakterie mlekowe→ 2CH3CHOHCOOH + 22,5 kcal (cukier prosty...

Dieta w chorobach nowotworowych

  • Uniwersytet Jagielloński w Krakowie
  • Kliniczny zarys chorób
Pobrań: 7
Wyświetleń: 581

, budynie, twarogi, orzechy, nasiona. -tłuszcz- Tłuszcze powinny zapewnić od 20 do maksymalnie 25-30...

Filozofia scholastyczna w polsce

  • Uniwersytet Kardynała Stefana Wyszyńskiego w Warszawie
  • Historia filozofii średniowiecza
Pobrań: 63
Wyświetleń: 497

Twaróg z Bystrzykowa (+1520) rektor Uniwersytetu Krakowskiego. Jako ośrodek Polska pojawiła...

Peregrynacja Maćkowa

  • Uniwersytet Wrocławski
  • Historia literatury jidysz
Pobrań: 2562
Wyświetleń: 7539

był z różnych, dziwnych rzeczy) Wrotny z twarogu zaprowadził ich do króla, a była wówczas jakaś uroczystość...

Substancje konserwujące, sem IV

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • Technologia żywności
Pobrań: 105
Wyświetleń: 777

, topione, twarogi, konserwy warzywne i grzybowe E-236 - kwas mrówkowy E-237 - mrówczan sodu E-238...

Referat mleko

  • Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
Pobrań: 238
Wyświetleń: 4879

ludności. Główne produkty mleczarskie to: mleko spożywcze, masło, sery, twarogi, śmietana, napoje mleczne...