Sucha masa - strona 3

note /search

Spartina i proso

  • Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu
  • Biomasa i bioenergia
Pobrań: 28
Wyświetleń: 973

nawozu azotowego pełny rozwój osiąga w trzecim roku uprawy plon suchej masy w czasie zbioru...

Mleko i produkty mleczne

  • Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
  • Technologia gastronomiczna
Pobrań: 854
Wyświetleń: 2947

co najmniej 25% suchej masy. Można poddać homogenizacji. Maślanka otrzymuje się ze śmietany przerobowej...

Produkt Spożywczy

  • Uniwersytet im. Adama Mickiewicza w Poznaniu
  • Analiza żywności
Pobrań: 70
Wyświetleń: 1372

Produkt spożywczy: Woda Sucha masa Białko Aminokwasy Tłuszcze Kwasy tłuszczowe Węglowodany...

Osad do przeróbki - wykład

  • Uniwersytet Gdański
  • Inżynieria środowiska
Pobrań: 84
Wyświetleń: 868

biologicznym wytwarza się od 0,2 do 0,8 kg suchej masy osadu (s.m.) na 1 kg usuniętego BZT5. Skład osadów...

Węglowodany cukry

  • Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
  • Biochemia
Pobrań: 1435
Wyświetleń: 3248

w organizmach roślinnych (ok. 80% suchej masy), jak i zwierzęcych (ok. 2% suchej masy); spełniają w organizmie...

Wykład - metody konserwacji mleka, sem IV

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • Towaroznastwo surowców i produktów pochodzenia zwierzęcego
Pobrań: 105
Wyświetleń: 1442

% tłuszczu i 16% suchej masy beztłuszczowej -2,5 tłuszczu i 14% s.m.b -2,0% tłuszczu i 13,5 % s.m.b Wyróżnia...