Sterylizacja - strona 6

Elektromagnetyczne spektrum, sem VI

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • prof. dr hab. Zdzisław Jan Targoński
  • Zafałszowania produktów
Pobrań: 21
Wyświetleń: 1120

Typy obróbki: Radapertyzacja; 30 - 40 kGy, stosowane dawki w sterylizacji Radiciolacja; 2,5 - 10 kGy...

Hodowle - omówienie

  • Uniwersytet Łódzki
  • Biotechnologia mikrobiologiczna
Pobrań: 105
Wyświetleń: 1127

): ● Napełnianie tanku podłożem ● Zaszczepianie ● Fermentacja ● Usuwanie zawartości ● Mycie ● Sterylizacja Hodowle...

Orientacyjny podział dodatków wg numeracji

  • Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
  • prof. dr hab. Krzysztof Krygier
  • Żywienie człowieka
Pobrań: 49
Wyświetleń: 637

pasteryzowanego i sterylizowanego, włączając sterylizację UHT, w tym mleka pełnego, półtłustego i odtłuszczonego...

Grzyby-opracowanie

  • Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
  • Technologia gastronomiczna
Pobrań: 91
Wyświetleń: 1568

: suszenie zamrażanie (blanszowanie) sterylizacja marynowania kwaszenie (kiszenie) solenie 85g suszu = 450g...

Wykład - gnicie ryb, sem IV

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • Prof dr hab. Anna Litwińczuk
  • Towaroznastwo surowców i produktów pochodzenia zwierzęcego
Pobrań: 42
Wyświetleń: 1225

również kości nie uważa się za odpadki. Drobne kości w procesie sterylizacji, a grube i duże pod wpływem octu...

Pytania na egzamin, sem IV

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • Prof dr hab. Anna Litwińczuk
  • Towaroznastwo surowców i produktów pochodzenia zwierzęcego
Pobrań: 182
Wyświetleń: 1561

wg aktualnie obowiązujących przepisów 10. Pasteryzacja, sterylizacja, homogenizacja 11. Podział serów...

Egzamin z technologii żywności, sem IV

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • dr hab. inż. Paweł Glibowski
  • Technologia żywności
Pobrań: 273
Wyświetleń: 1197

. Najczęściej stosowana metoda sterylizacji mleka to UHT. 11. Silnie ogrzewanie pod zwykłym ciśnieniem w ciekłym...