Sterylizacja - strona 5

Zamrażanie żywności

  • Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
  • Technologia żywności
Pobrań: 315
Wyświetleń: 2450

żywności -PPP- surowiec, przetwórstwo, opakowanie CIEPLNE UTRWALANIE ŻYWNOŚCI PASTERYZACJA I STERYLIZACJA...

Żelatyna, właściwości funkcjonalne

  • Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
  • prof. dr hab. Krzysztof Krygier
  • Żywienie człowieka
Pobrań: 91
Wyświetleń: 2499

(usuwanie śladów Ca, Na) zagęszczanie (wyparki próżniowe, 50-100oC) sterylizacja UHT (140oC) suszenie...

Apertyzacja-wykład

  • Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
  • Apartyzacja
Pobrań: 42
Wyświetleń: 1274

metalowych, słoikach lub butelkach szklanych, utrwalane za pomocą zgrzewania, pasteryzacji lub sterylizacji...