Solanka - strona 8

Wyklady- bakterie, organizmy

  • Uniwersytet Gdański
  • dr Tadeusz Namiotko
  • Biologia
Pobrań: 77
Wyświetleń: 1113

) • Psychrofile (0-10 stopni) • Halofile (duŜe stęŜenie soli – słone jeziora, solanki, słone gleby) • Acidofile...

Fermentowane surowce roślinne

  • Politechnika Wrocławska
  • dr inż. Magdalena Klimek-Ochab
  • Mikrobiologia przemysłowa
Pobrań: 126
Wyświetleń: 1127

, są to bakterie homofermentatywne, pojawiają się wtedy kwasy organiczne) 20 - 26 Solanka 8-10% Nie ma dominującej...

Wykład - pojęcie browarnictwa

  • Uniwersytet Marii Curie-Skłodowskiej w Lublinie
  • prof. dr hab. Janusz Szczodrak
  • Mikrobiologia przemysłowa
Pobrań: 91
Wyświetleń: 1057

, sekcja dolna - chłodzenie schłodzona solanką. Do odbieralnika przechodzi schłodzona brzeczka do 4-5...

Obieg wody

  • Politechnika Śląska
  • dr inż. Joanna Komorek
Pobrań: 21
Wyświetleń: 1778

- wody mineralne Mineralizacja >35g/dm3 - solanki PRZEWODNICTWO ELEKTRYCZNE WŁAŚCIWE (KONDUNKTANCJA...

Mikrobiologia, Ćwiczenie 6

  • Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
  • Mikrobiologia
Pobrań: 91
Wyświetleń: 1190

soli i cukru. Występują w solankach, zagęszczonym słodzonym mleku (powodują nieprzyjemny smak i zapach...

Chwasty

  • Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
  • prof. nadzw. dr hab. Teresa Dąbkowska
Pobrań: 371
Wyświetleń: 3948

, Zn Lepnica rozdęta Perz właściwy Fe, Ni, Cr Maruna bezwonna Solanka kolczysta Szczaw polny Cu, Zn...

Ogórki, fermantacja masłowa - wykład

  • Uniwersytet Marii Curie-Skłodowskiej w Lublinie
  • prof. dr hab. Janusz Szczodrak
  • Mikrobiologia przemysłowa
Pobrań: 77
Wyświetleń: 826

. Pod wpływem protopektynazy propektynaza ogórków przechodzi w rozpuszczalne w solance pektynę i ogórki tracą...

Mleczarstwo - omówienie

  • Uniwersytet Łódzki
  • Biotechnologia żywności
Pobrań: 140
Wyświetleń: 1050

pleśni 3) Półtwardy Niedojrzewający/ świeży 4) Miękki W solance Produkcja twarogów Twaróg- silnie...