Ogólna technologia żywności - smażenie
- Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
- Technologia żywności
OTŻ wykład 5 31.03.05 Smażenie: - silne ogrzewanie(T>100 st.C do 200 st.C)odpowiednio...
Ta witryna wykorzystuje pliki cookie, dowiedz się więcej.
OTŻ wykład 5 31.03.05 Smażenie: - silne ogrzewanie(T>100 st.C do 200 st.C)odpowiednio...
grzybowy ekstrakt grzybowy koncentrat grzybowy Mrożonki: smażenie (-), sałatki (-) zupy, sosy, farsze...
inhalacyjna lub poprzez skórę WWA można ograniczyć poprzez: unikanie spożywania mięs wędzonych i smażonych...
jest jego gotowanie, pieczenie w folii czy duszenie. Niewskazane jest smażenie na tłuszczu. Szczególnie polecane...
krótszy o ok.42% Theo24 (wolne uwalnianie 2x dziennie) tłuste mleko, smażenie, jaja, bekon, grubo...
smażenie zanurzeniowe ...
, - należy ograniczyć tłuszcz zwierzęcy, - nie stosować technik obróbki termicznej jak: smażenie i pieczenie...
, ale nie u kobiet w ciąży!! Pokarmy prowokujące refluks to potrawy tłuste, smażone, alkohol, kawa i inne napoje...
się na 3 godziny albo w wodzie, albo w gorącym powietrzu i jednocześnie można je wędzić. Smażenie Nośnikiem...
konwencjonalnych i niekonwencjonalnych źródeł ciepła sprowadzają się do: - gotowania - smażenia - duszenia...