Skrzep - strona 4

Mleko i produkty mleczne

  • Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
  • Technologia gastronomiczna
Pobrań: 147
Wyświetleń: 1876

koziego ser z mleka krowiego ser z mleka owczego Rodzaj skrzepu: podpuszczkowe miękkie twarde kwasowe...

Zapalenie - czynniki, objawy, cechy

  • Uniwersytet im. Adama Mickiewicza w Poznaniu
  • dr Piotr Bosek
  • Fizykoterapia
Pobrań: 203
Wyświetleń: 1421

. krzepnięcia- skrzep tworzy ochronną „siatkę” pokrywającą miejsce uszkodzenia Ukł. fibrynolityczny- odpowiada...

Struktura komórki bakteryjnej

  • Politechnika Gdańska
  • Mikrobiologia
Pobrań: 126
Wyświetleń: 1008

w uszkodzonych tkankach (rany, skrzep)  kolagen (15 rodzajów)  białka glikozylowane (fibronektyna, laminina...

Układ fibrynolityczny

  • Śląski Uniwersytet Medyczny w Katowicach
  • dr hab. n. med. Barbara Stawiarska-Pięta
  • Biochemia
Pobrań: 98
Wyświetleń: 3017

nawet po dodaniu trombiny lub utworzony skrzep jest niewielki i zostaje szybko rozpuszczony. Mniej nasiloną...

Biochemia funkcjonalności tkanek

  • Uniwersytet Medyczny im. Piastów Śląskich we Wrocławiu
  • dr Kamila Stach
Pobrań: 329
Wyświetleń: 2002

, który zatrzymuje w swoim obrębie czop płytkowy (biały skrzep) i/lub erytrocyty (czerwony skrzep), formując...

Patobiochemia - wykłady

  • Śląski Uniwersytet Medyczny w Katowicach
  • dr hab. n. med. Barbara Stawiarska-Pięta
  • Biochemia
Pobrań: 133
Wyświetleń: 2940

z trombocytów Skrzep płytkowy początkowo luźny może być przyczyną mikrozatorowości ,po pewnym czasie odkłada...

Mleko i przetwory mleczne - referat

  • Uniwersytet Ekonomiczny w Katowicach
  • dr Teresa Gądek-Hawlena
  • Towaroznawstwo
Pobrań: 273
Wyświetleń: 1736

kwasową lub kwasowo - podpuszczkową. Uzyskany skrzep poddaje się obróbce mechanicznej i termicznej...