Skrzep - strona 3

Obrażenia zamknięte

  • Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu
  • mgr Jolanta Brożek
  • Ornitologia
Pobrań: 14
Wyświetleń: 973

się przez skrzep. Chłonka wydostaje się tak długo, aż wyrówna się ciśnienie w naczyniu z ciśnieniem w jamie. Objawy...

Krzepniecie fizjologiczne

  • Uniwersytet Ekonomiczny w Krakowie
  • Patologia ogólna
Pobrań: 49
Wyświetleń: 1316

czop płytkowy tworząc wytrzymały skrzep, zapobiega dalszemu wydostawaniu się krwi na zewnątrz...

Wykład - wytrzewianie i podział tusz, sem IV

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • mgr Anna Wolańciuk
  • Towaroznastwo surowców i produktów pochodzenia zwierzęcego
Pobrań: 63
Wyświetleń: 1512

na oczyszczeniu tuszy ze skrzepów krwi, odłamków kości, spłukaniu bieżącą wodą, po której następuje badanie...

Wykład - produkty mleczne, sem IV

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • Prof dr hab. Anna Litwińczuk
  • Towaroznastwo surowców i produktów pochodzenia zwierzęcego
Pobrań: 56
Wyświetleń: 595

mlekowym wprowadzonym do mleka z ukwaszoną serwatką, przez odpowiednią obróbkę skrzepu i wysuszenie. ...

Krew

  • Uniwersytet Medyczny im. Piastów Śląskich we Wrocławiu
  • prof. nadzw. dr Barbara Brokos
Pobrań: 420
Wyświetleń: 2205

czego powstaje skrzep. 6. Grupy krwi. Oznaczanie grup krwi za pomocą surowic wzorcowych. W błonach...

Krzepnięcie krwi

  • Uniwersytet Kardynała Stefana Wyszyńskiego w Warszawie
  • Histologia
Pobrań: 70
Wyświetleń: 1435

fibrynogenu w fibrynę pod wpływem trombiny 75. Do czego może doprowadzić powstawanie skrzepów wewnątrz naczyń...

Badanie organoleptyczne - omówienie

  • Uniwersytet Jagielloński w Krakowie
  • Małgorzata Miśniakiewicz
  • Towaroznawstwo żywności
Pobrań: 70
Wyświetleń: 1792

mleka jest śluzowatość i synereza, która jest wynikiem kurczenia się skrzepu. Smak. Smak mleka bada...