Wykład - maślarstwo, serowarstwo, kapusta
- Uniwersytet Marii Curie-Skłodowskiej w Lublinie
- Mikrobiologia przemysłowa
ukwaszenia. Potem zmaśla się w maselnicach. Serowarstwo - z mleka wytrącamy kazeinę - fosfoproteina, główny...
Ta witryna wykorzystuje pliki cookie, dowiedz się więcej.
ukwaszenia. Potem zmaśla się w maselnicach. Serowarstwo - z mleka wytrącamy kazeinę - fosfoproteina, główny...
. Są również celowo stosowane w przetwórstwie mięsnym i serowarstwie. Nadają one przetworom mięsnym pożadane...
w serowarstwie w produkcji fermentowanej ywności orientalnej 1 2012-01-18 Grzyby pleśniowe wytwarzają enzymy...
mleczarski (napoje mleczne fermentowane, serowarstwo, produkcja masła) · przemysł owocowo-warzywny (produkcja...
- serowarstwo Częściowa hydroliza tłuszczów poprawia smak i aromat. Feta, Parmezan, Mozzarella - zapach i smak...
w serowarstwie i przetwórstwie mięsnym, w celu zapobiegania rozwojowi bakterii beztlenowych. W przemyśle...
azotany i azotyny dopuszcza się w serowarstwie i przetwórstwie mięsnym. W wyniku ostatnich badań azotyny...
do ruchliwego trybu życia. Dzięki temu rozwinęło się grabarstwo, tkactwo, serowarstwo, obróbka metali, odzież...
chlebowego lub smarowność sera, przy jednoczesnej poprawie smakowitości tych produktów. W serowarstwie...
, laktoperoksydazę i glikomakropeptyd. W serowarstwie powszechną praktyką jest wstępne zagęszczanie mleka przy użyciu...