Mikrobiologia Szostak-Kot
- Uniwersytet Ekonomiczny w Krakowie
- Mikrobiologia
się półprodukty w maślarstwie, serowarstwie, kiszeniu kapusty, ogórków, grzybów i przy produkcji kiszonek...
Ta witryna wykorzystuje pliki cookie, dowiedz się więcej.
się półprodukty w maślarstwie, serowarstwie, kiszeniu kapusty, ogórków, grzybów i przy produkcji kiszonek...
: - proces hydrolizy laktozy- b- galaktozydaza - serowarstwo- poszukiwania psychrofilnej podpuszczki nowe...
Monika Wszo_ek. Notatka składa się z 27 stron. Technologia Przetwórstwa Mleka WYKŁAD I Podręczniki: MLECZARTSTWO - zagadnienia wybrane pod red. Stefana Ziajki I i II tom wyd. Art. ZARYS CHEMII I TECHNOLOGI MLECZARSTWA- I, II, III tom E. Pijanowski, J. Gaweł TECHNOLOGIA MLECZARSTWA- Tadeusz Paru...
%) i fluor (0,1%). Wapń niezbędny do wytworzenia zwartego skrzepu pod wpływem podpuszczki (serowarstwo...
Omawia między innymi takie zagadnienia jak: historia biotechnologii, biotechnologia klasyczna i nowoczesna, podział biotechnologii, cel, produkty GM, jakość żywności i przetwórstwo, żywność otrzymywana z organizmów modyfikowanych genetycznie, drobnoustroje, fermentacja żywności, temperatura ada...
B12, serowarstwo Bakterie celulolityczne Degradacja celulozy Cellulomonas 10 Bakterie Biologiczne...