Putrescyna

Biochemia zapylania roślin

  • Politechnika Gdańska
  • dr Szafranek
  • Ekologia biochemiczna
Pobrań: 140
Wyświetleń: 1848

są przede wszystkim monoaminy mające rybią woń;  Dwie śmierdzące diaminy, putrescyna i kadaweryna są produktami rozkładu białka...

Rak jelita grubego

  • Politechnika Śląska
  • Biologia
Pobrań: 0
Wyświetleń: 602

do wzrostu nowotworu Poliaminy Np. spermidyna, spermina i ich prekursor - putrescyna: krótkołańcuchowe aminy...

Poubojowe przemiany mięsa

  • Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu
  • dr Anatol Baraniak
  • Higiena i technologia przetwórstwa
Pobrań: 112
Wyświetleń: 1862

aminokwasów: dekarboksylacja - prowadzi do wytworzenia amin: histaminy, kadaweryny, tyraminy, putrescyny...

Białka pokarmowe - wykład

  • Politechnika Śląska
  • Biochemia
Pobrań: 133
Wyświetleń: 1127

może powstać z argininy. Ornityna, działa dekarboksylaza ornitynowa, powstaje putrescyna, to jest pierwsza...