Indentyfikacja i charakterystyka biochemiczna wyizolowanych szczepów B...
- Uniwersytet Warszawski
- Biochemia
+s +s +p ±s bulion + + + + + + + - kłuta Cytrynian sodowy + + + + + + + - Mocznik Kazeina...
Ta witryna wykorzystuje pliki cookie, dowiedz się więcej.
+s +s +p ±s bulion + + + + + + + - kłuta Cytrynian sodowy + + + + + + + - Mocznik Kazeina...
proteolitycznych), 0,5% kazeina w 0,1M buforze fosforanowym o pH 7,8 - substrat, 0,08% roztwór wodny inhibitora...
rozwoju mikroflory - do wartości punktu izoelektrycznego kazeiny 4,5. Wytrącanie jej o charakterze...
jednostek glikozowych, przy czym odległość między punktami przyczepienia odgałęzień do łańcucha głównego...
punktu izoelektrycznego kazeiny 4,5, wytrąca się ona. Powstaje skrzep. Powyżej 20 stopni C działają...
zawartość kazeiny w mleku: x=ax*1,5t Skład chemiczny tłuszczu: Metoda Gerbera- zastosowanie metody polega...
. Punkt śmierci cieplnej - najniższa temperatura, w której dana bakteria ginie po 10 minutach; Czas...
wykorzystuje się punkt izoelektryczny białka. Każde białko ma swój punkt izoelektryczny ( takie pH...
. Oprócz niskiej wilgotności czynnikiem ograniczającym jest brak azotu (C, N, P muszą być) Temp 18-19stC...
roztworów niezidentyfikowanych w punkcie a. Do każdej próby dodać po 1 cm3 20% roztworu NaOH oraz po 0,25...