Oznaczenie świeżości mleka - omówienie
- Uniwersytet Jagielloński w Krakowie
- Towaroznawstwo żywności
produktów. W trakcie kwaśnienia mleka pH systematycznie obniża się, aż do 4,5, tj. punktu izoelektrycznego...
Ta witryna wykorzystuje pliki cookie, dowiedz się więcej.
produktów. W trakcie kwaśnienia mleka pH systematycznie obniża się, aż do 4,5, tj. punktu izoelektrycznego...
od punktu startowego na bibule lub płytce przebyła dana substancja „a” do drogi, którą w tym samym czasie...
purynowych i pirymidynowych cząsteczka rybozy zbudowana jest pod postacią a) rybulozy 3-P b) rybozy-3-P c...
czastek (punkt izoelektryczny); peptyzacja - zjawisko przechodzenia skoagulowanego osadu z powrotem w stan...
samorzutnie tylko w momencie w którym zostanie osiągnięte całkowite zobojętnienie elektryczne czastek (punkt...
, tylko w momencie, w którym zostanie osiągnięte całkowite zobojętnienie elektryczne czastek (punkt izoelektryczny...
podjednostek punkt izoelektryczny - wartość pH przy której cząsteczki białka są obdarzone jednakową liczbą...
jednak w pierwszej fazie życia produktu. Zaobserwowane przesunięcie punktu ciężkości w procesie powstawania kosztów...
P o d ł o ż a m i k r o b i o l o g i c z n e Podłoża mikrobiologiczne to sztucznie stworzone...
jest ograniczany przez limitowanie dodatku N, P lub większości metali śladowych, które regulują cykl kwasów...