Metabolity wtórne - omówienie - Gibereliny
- Uniwersytet Łódzki
- Mikrobiologia przemysłowa
obecna jest w przetworach mlecznych, wątrobie, kiełkach zbożowych. Producenci: Clostridium acetobutylicum...
Ta witryna wykorzystuje pliki cookie, dowiedz się więcej.
obecna jest w przetworach mlecznych, wątrobie, kiełkach zbożowych. Producenci: Clostridium acetobutylicum...
miesięcy. produkty spożywcze - mleko, przetwory mleczne, mięso i jego przetwory, ryby, jaja, jarzyny...
fermentowanych przetworów mlecznych zaw. żywe kultury bakteryjne *wód min. i stołowych *kawy(z wyj...
i przetworach mlecznych Lactobacillus (z Firmicutes) : krótkie i długie pałeczki, homofermentatywne. Występują...
SPOŻYWCZYCH zbożowe ( źródło energii, węglowodanów, błonnika, witaminy B1 i B2) mleko i przetwory mleczne...
. Instrumenty interwencji w rynek mleka -Rynek mleka i przetworów mlecznych- jego regulację określa ustawa z 6...
udział w skażaniu organizmu dioksynami ma mleko i przetwory mleczne, takie jak: masło, sery, szczególnie...
(flądra, łosoś, makrela, śledź), marchew Produkty o zawartości 5-20 - mleko i przetwory mleczne, jaja...
Oleje ze zwierząt morskich Mięso ryby 4 6 2 4 12,0 (ś.m.) 12,0 10,0 8,0 (ś.m.) Mleko i przetwory mleczne...
, przetwory mleczne 0,5 - 1 Mąki, pieczywo, kasze 0,2 - 2 Owoce i warzywa świeże 0,5 - 1,5 Tłuszcze 0,2 Popiół...