Przetwory mleczne - strona 3

note /search

Fermentacje-opracowanie

  • Uniwersytet Warszawski
  • Mikrobiologia przemysłowa
Pobrań: 497
Wyświetleń: 2114

i przetworach mlecznych Lactobacillus (z Firmicutes) : krótkie i długie pałeczki, homofermentatywne. Występują...

Egzamin 2009 a

  • Uniwersytet Kardynała Stefana Wyszyńskiego w Warszawie
  • Prawo rolne
Pobrań: 84
Wyświetleń: 1162

. Instrumenty interwencji w rynek mleka -Rynek mleka i przetworów mlecznych- jego regulację określa ustawa z 6...

Dioksyny - omówienie

  • Politechnika Wrocławska
  • Ekotoksykologia
Pobrań: 56
Wyświetleń: 819

udział w skażaniu organizmu dioksynami ma mleko i przetwory mleczne, takie jak: masło, sery, szczególnie...

Zawartość chemiczna

  • Uniwersytet im. Adama Mickiewicza w Poznaniu
  • Analiza żywności
Pobrań: 70
Wyświetleń: 1288

(flądra, łosoś, makrela, śledź), marchew Produkty o zawartości 5-20 - mleko i przetwory mleczne, jaja...

Metoda Luff - Schoorola

  • Uniwersytet im. Adama Mickiewicza w Poznaniu
  • Analiza żywności
Pobrań: 1337
Wyświetleń: 8666

, przetwory mleczne 0,5 - 1 Mąki, pieczywo, kasze 0,2 - 2 Owoce i warzywa świeże 0,5 - 1,5 Tłuszcze 0,2 Popiół...