Przemysł spożywczy - strona 30

Pytania z analizy 2004

  • Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
  • Analiza żywności
Pobrań: 301
Wyświetleń: 1162

) zanurzonego do układu zolu przed jego zżelowaniem). 109. Typy emulsji w przemyśle spożywczym. Podaj przykłady...

Mikrobiologia

  • Uniwersytet Warmińsko-Mazurski w Olsztynie
  • Mikrobiologia
Pobrań: 168
Wyświetleń: 6272

powyżej 100C. W przemyśle spożywczym stosuje się sterylizację mlekowa którą przeprowadza się w autoklawie...

CHEMIA ŻYWNOŚCI

  • Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
Pobrań: 1064
Wyświetleń: 4935

do innych temperatur, uwzględnia adsorpcję wielowarstwową. Zastosowanie izoterm w przemyśle spożywczym Dobór...

Biotechnologia - Drobnoustroje

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • Biotechnologia
Pobrań: 280
Wyświetleń: 6230

odparowaniu, odwirowaniu i suszeniu. Odciek to melasa.     Cukier ten stosuje się w przemyśle spożywczym...

Technologia chemiczna - wykład

  • dr Radosław Podsiadły
  • Chemiczne Technologie Organiczne
Pobrań: 329
Wyświetleń: 1652

konserwujący w przemyśle spożywczym, w przemyśle włókienniczym (procesy farbiarskie; kwas cytrynowy...

Biotechnologia - wykłady

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • dr Monika Pytka
Pobrań: 504
Wyświetleń: 4256

żółty, stosowany w przemyśle spożywczym • Nieograniczenie rozpuszcza się w wodzie, alkoholach...

Wykład - Miedź i stopy miedzi

  • Politechnika Śląska
  • Materiałoznawstwo z elementami chemii
Pobrań: 112
Wyświetleń: 714

i in., przemysł spożywczy i chemiczny, konstrukcje budowlane elementy konstrukcyjne i nadbudówki...

Bakterie w klimatyzacji - wykład

  • Politechnika Wrocławska
  • dr hab. inż. Edward Maksymilian Przydróżny
  • Wentylacja i klimatyzacja
Pobrań: 14
Wyświetleń: 532

w przemyśle spożywczym a także zalecane do stosowania w instalacjach wentylacyjnych i klimatyzacyjnych...

Pojęcia na egzamin, sem III

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • dr Bernadetta Kotwica
  • Mikrobiologia
Pobrań: 413
Wyświetleń: 1421

ze związków organicznych i mineralnych oraz wiążą azot atmosferyczny. Bakterie te są szkodnikami w przemyśle...