Przemysł spożywczy - strona 29

Odpady

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • prof Manusiewicz
Pobrań: 77
Wyświetleń: 1834

-tylko jako składnik (skład jednostronny) Odpady przemysłu: -spożywczego - pulpy, wytłoki, zaciery, wysłodki, tłuszcze...

Miedz,aluminium - omówienie

  • Politechnika Śląska
  • Metaloznawstwo
Pobrań: 91
Wyświetleń: 861

jego zastosowanie w aluminotermii oraz do odtleniania stali. Oprócz tego jest szeroko stosowane w przemyśle...

Enzymy Bretner- opracowanie

  • Politechnika Warszawska
  • dr hab. Maria Wanda Bretner
  • Enzymologia
Pobrań: 70
Wyświetleń: 868

projektowany lek z możliwości zastosowania 2. Przykłady zastosowania enzymów w przemyśle spożywczym. M100...

Białka i sacharydy w chemii żywności

  • Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
  • dr Robert Socha
  • Chemia żywności
Pobrań: 1491
Wyświetleń: 11039

przez niektóre drobnoustroje i grzyby) hydrolizuje celulozę do celobiozy i glukozy w przemyśle spożywczym...

Toksykologia - wykłady

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • dr Marta Sendrowicz
  • Toksykologia
Pobrań: 686
Wyświetleń: 6055

ochrony, polepszenia jakości produkcji roślinnej oraz zwierzęcej substancje stosowane w przemyśle...