Przemiał - strona 3

note /search

Błonnik - omówienie

  • Uniwersytet Jagielloński w Krakowie
  • Kliniczny zarys chorób - postępowanie dietetyczne
Pobrań: 35
Wyświetleń: 903

-w produktach zbożowych grubego przemiału): -pobudza funkcje żucia i wydzielania śliny, -pobudza wydzielanie...

Grupy jakościowe pszenicy

  • Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
  • Technologia zbóż
Pobrań: 357
Wyświetleń: 1659

i przetwórstwie, wiąże się to z: transp wewn (mech i pneumatyczny) przygotowaniem ziarna do przemiału (czyszczenie...

Teorie i hipotezy rozdrabniania - omówienie

  • Akademia Górniczo-Hutnicza im. Stanisława Staszica w Krakowie
  • Maszyny rolnicze
Pobrań: 126
Wyświetleń: 1428

się do przemiału miękkich i średnio twardych materiałów. Młyny rurowe. Młyny rurowe dzielą się na dwie grupy: młyny...

Składniki odżywcze w pszenicy

  • Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
  • Technologia zbóż
Pobrań: 91
Wyświetleń: 1463

% skrobia 70% tłuszcz 2% błonnik 2% składniki min 2% WYCIĄG MAKI: ilość jako się otrzymuje z przemiału 100...

Amalazy-opracowanie

  • Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
  • Technologia zbóż
Pobrań: 126
Wyświetleń: 1547

podczas mechanicznego przemiału zwiększa jej podatność na takie działanie α-amylaza (amylaza dekstrynujaca) występuje...

Folie opakowaniowe, sem VI

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • Opakowalnictwo i przechowywanie żywności
Pobrań: 105
Wyświetleń: 1407

): -polipropylen -przemiał -klej -bariera wewnętrzna GRIVORY G21 Problemy z recyklingiem, zaleganiem ponad 100...