Przemiał - strona 2

note /search

Mąka towaroznawsto żywności

  • Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
Pobrań: 301
Wyświetleń: 2275

przerobu albo produktami ubocznymi otrzymywanymi podczas przemiału zbóż na mąkę, kaszę lub płatki...

Odpowiedzi na egzamin, sem V

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • Towaroznawstwo żywności
Pobrań: 329
Wyświetleń: 1575

ziarna -Kondycjonowanie ziarna do przemiału to nadawanie mu cech strukturalnych poprawiających...

Mąka i miód

  • Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
Pobrań: 210
Wyświetleń: 2604

przerobu albo produktami ubocznymi otrzymywanymi podczas przemiału zbóż na mąkę, kaszę lub płatki...

Błonnik - celuloza

  • Uniwersytet Jagielloński w Krakowie
  • Kliniczny zarys chorób - postępowanie dietetyczne
Pobrań: 63
Wyświetleń: 1176

-w produktach zbożowych grubego przemiału): -pobudza funkcje żucia i wydzielania śliny, -pobudza wydzielanie...

Przetwory zbożowe

  • Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
  • Technologia gastronomiczna
Pobrań: 1358
Wyświetleń: 3563

- ilość maki otrzymanej z użytego do przemiały ziarna. Skład Węglowodany 65 - 72% Białko (gliadyna...

Nawozy sztuczne - wykład

  • Akademia Morska w Gdyni
  • Ładunkoznawstwo
Pobrań: 189
Wyświetleń: 2184

, dla których przemiał jest ściśle normowany, lub granulowany, dla których jest określona wielkość granul...

Fosfatazy-opracowanie

  • Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
  • Technologia zbóż
Pobrań: 63
Wyświetleń: 1351

podczas przemiału błonnik i lignina przechodzą w większości do otrąb, ale zależy to od wyciągu maki HEMICELULOZY...