Przeżuwacze - strona 7

note /search

Mikrobiologia egzamin

  • Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
  • Mikrobiologia
Pobrań: 2373
Wyświetleń: 7931

przeżuwaczy bakterie wykorzystywane w browarnictwie w bakteriał wystepuje mat genetyczny w postaci(jednej...

Lipidy - kwasy tłuszczowe 1

  • Uniwersytet Wrocławski
  • Biotechnologia roślin
Pobrań: 98
Wyświetleń: 854

kwasy wykazano też w woskach pokrywających wełnę. Przeżuwacze wytwarzają dużą liczbę różnych C10-C18...

Lipidy - monoenowe

  • Uniwersytet Wrocławski
  • Biotechnologia roślin
Pobrań: 49
Wyświetleń: 938

w lipidach przeżuwaczy. Powstają one w pierwszej części żołądka jako produkty prowadzonej przez florę...

Wykład - skład chemiczny mięsa, sem IV

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • Towaroznastwo surowców i produktów pochodzenia zwierzęcego
Pobrań: 336
Wyświetleń: 1246

w mięsie przeżuwaczy (bydła, owiec) żywienie nie wykazuje wpływu, ponieważ drobnoustroje żwacza syntetyzują...

Witamina A

  • Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu
  • Dietetyka
Pobrań: 231
Wyświetleń: 1505

jelita cienkiego (u przeżuwaczy mniej efektywne niż u zwierząt monogastrycznych). Niedobory witaminy...

Lipidy proste i złożone

  • Uniwersytet im. Adama Mickiewicza w Poznaniu
  • Żywienie dziecka
Pobrań: 924
Wyświetleń: 3885

%), w olejach rybnych (12- 20%) kwas stearynowy - w tłuszczach zapasowych przeżuwaczy (łój wołowy - 15-30...